0512 305 710

-

Nieuws

Uitbreiding draadloos netwerk

21 February 2013

In de voorjaarsvakantie is het draadloze netwerk binnen de gebouwen van CSG Liudger uitgebreid.

E-mailsysteem CSG Liudger vernieuwd

03 August 2012

Naar aanleiding van een ernstige storing in het e-mailsysteem van CSG Liudger, is eind juli 2012 het gehele e-mailsysteem vervangen.

Verhuizing serverruimte

15 May 2012

Vanwege de verhuizing van de centrale serverruimte van de Raai naar de Splitting en het omleggen van de bekabeling is het van 6 t/m 10 juli niet mogelijk het netwerk te benaderen.

Twitter

Basisinformatie

In dit artikel vindt u basisinformatie over het computersysteem en verwante zaken van CSG Liudger. Er wordt kort uitgelegd hoe een aantal zaken geregeld zijn en waar u terecht kunt met vragen en opmerkingen.

Algemeen

Het computerssysteem van CSG Liudger bestaat uit circa 1000 werkstations voor leerlingen en personeel, ongeveer 25 servers en diverse andere (netwerk)apparatuur. Alles is aaneengeschakeld middels een netwerk.

U kunt u aanmelden bij vrijwel elke computer van CSG Liudger. Hiervoor heeft u een aanmeldingsbrief van systeembeheer ontvangen met daarin uw gebruikersnaam, wachtwoord en uw persoonlijke e-mailadres van CSG Liudger. Met deze gegevens kunt u zich aanmelden op de computer. Direct na het aanmelden worden uw persoonlijke instellingen geladen. Vervolgens kunt u via 'Menu Start' alle applicaties starten waarvoor u geautoriseerd bent.

Enkele programma's worden na het aanklikken van een snelkoppeling vanaf het netwerk geïnstalleerd. Dit kan enkele minuten duren. Dit gebeurd slechts 1 maal per computer. Als u bijvoorbeeld de volgende dag gebruik wilt maken van het zelfde programma, dan staat dit al geïnstalleerd en zal sneller opstarten.

Documenten opslaan

Bij uw computeraccount zit een persoonlijke werkmap inbegrepen. Deze wordt home-directory genoemd en kunt u vinden als netwerkmap H:. In uw home-directory kunt persoonlijke documenten opslaan. Deze documenten worden centraal op een bestandsserver opgeslagen en zijn vervolgens via elke computer te raadplegen. Elke avond worden uw bestanden veilig opgeslagen op een backupserver. Een bakcup is echter alleen in noodgevallen terug te plaatsen door systeembeheer.

Partitie W:, ook wel de Werkmap partitie, is de toegang tot gezamelijke werkmappen voor afdelingen. Documenten die u hier heeft opgeslagen en terug vindt, zijn toegankelijk voor alle andere personeelsleden van uw afdeling.

E-mail

Als medewerker van CSG Liudger heeft u een persoonlijk e-mailadres gekregen. Deze staat vermeld op uw aanmeldingsbrief. Op de computers van CSG Liudger kunt u gebruik maken van e-mailfaciliteiten met het programma 'MS Office Outlook 2003 NL'. Voor het gebruik van e-mail vanaf een werkplek buiten het netwerk van CSG Liudger, bijvoorbeeld thuis, kunt u gebruik maken van de internetapplicatie 'MS Outlook Web Access' (ook wel webmail genoemd).

Meer info

Voor meer informatie over onderwerpen m.b.t. het computersysteem kunt u terecht in de Producten & Diensten Catalogus op deze website. Het is natuurlijk ook mogelijk om contact op te nemen met de helpdesk. Deze contactgegevens staan vermeld op pagina Home.